Onze specialisaties

Manuele therapie

Specifieke manuele behandeltechnieken worden toegepast om klachten aan de wervelkolom en de bovenste en onderste ledematen te behandelen. Mobiliteit en functionaliteit worden geoptimaliseerd om het gewricht opnieuw correct te laten bewegen en de pijn weg te nemen.

Dry needling

Dry needling is een methode om pijnlijke spieren te behandelen. Triggerpoints in de spier worden met een fijne naald aangeprikt. Dit zorgt ervoor dat de spier zich ontspant en de circulatie op die plaats gestimuleerd wordt.

Sportkinesitherapie

Bij Kinesitherapie Fieuws kan je terecht voor zowel het behandelen als voorkomen van sportletsels. Aan de hand van sportspecifieke oefeningen en trainingsadvies bouwen we progressief op naar heropname van sport en/of re-integratie in de competitie.

De oefenruimte is praktisch uitgerust en voorzien van materiaal en de nodige toestellen om conditie, evenwicht, lenigheid, snelheid en kracht te trainen.

Orthopedische revalidatie

Na een operatieve ingreep of een periode van immobilisatie, streven we door een combinatie van manuele technieken en een actief oefenprogramma naar een zo snel mogelijk herstel van mobiliteit, spierkracht en functionaliteit.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Het lichaam ondergaat tijdens een zwangerschap heel wat veranderingen. Hierbij ontstaan vaak zwangerschapspijnen zoals rugklachten of bekkenpijn. In de behandeling wenden we manuele technieken aan om afwijkende posities te corrigeren en passen we pijndempende technieken toe om gespannen spieren te relaxeren.

Na de bevalling focussen we op het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de spieren om op een veilige manier terug fit te worden en/of terug aan het sporten te gaan.

Lymfedrainage

Het menselijk lichaam bestaat grotendeels uit vocht dat zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen bevindt. Het lichaam is in evenwicht als de waterhuishouding goed verloopt. Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, maar kan verstoord raken als gevolg van een ongeval, ziekte of stress. In dit geval kan drainage van de lymfe manueel gestimuleerd worden.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Lees meer